Najnovejši prispevki

Zadnje pismo odhajajočemu ministru g. Marjanu Šarcu in prvemu ministru, predsedniku vlade dr. Robert Golobu Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji
Delite

Zadnje pismo odhajajočemu ministru g. Marjanu Šarcu in prvemu ministru, predsedniku vlade dr. Robert Golobu

Najprej ministru ! Z velikim veseljem sem spremljal in sprejel vaš govor na spominskem dogodku, ko smo v Brezovici pri Borovnici proslavili dogodek izpred 33 let, ko je bil dosežen eden izmed ključnih uspehov v vojni za Slovenijo ! To je zaseg skladišča JNA v skladišču pri Borovnici. Govor , ki ste ga imeli ob tem, je bil odličen in z eno samo majhno pripombo oz. napako – ob omembi mitinga resnice prvega decembra 1989, žal ni bil omenjena ključna oseba to je Slavko Kmetič in njegov sindikat strojevodij.

Ampak to je bil očitno nenameren lapsus, ki se ga da zlahka popraviti in verjamem da,kot ste rekli, da ga tudi boste. Razlog, da vam zdaj pišem pa ni to, ampak dejstvo, da vi kot minister zdaj odhajate v EU parlament, kar hkrati pomeni , da bo SLO morala dobiti novega obrambnega ministra.

In če je kdo v SLO primeren za odgovorno funkcijo obrambnega ministra, je to vsekakor današnji so-odkritelj tega novega spomenika na osamosvojitveno vojno – vsestransko preizkušeni , poveljnik Morisa, brigadni general Anton Krkovič, ki me je tudi osebno povabil na to prireditev. Njegovih referenc in izjav o primernosti za to funkcijo ne bom našteval, ker jih sami že zelo dobro poznate. Poudarjam, da Antona Krkoviča na mestu obrambnega ministra danes potrebujemo, enako kot smo ga potrebovali, ko je bil poveljnik MSNZ – manevrske strukture narodne zaščite v letih 1989-1991.

On ni le strokovnjak, je tudi človek, ki zna združiti nezdružljivo v skupen cilj – enako kot v letih 1988-1991. Je profil človeka, ki je strokovno visoko usposobljen in preizkušen v vojni in miru in je hkrati domoljub, ki mu je Domovina Slovenija PRVA in edina intimna opcija. Zato verjamem, da bo enako kot pred 33 in več leti, gospod Krkovič slišal klic domovine !

Danes ko je vsa Evropa na pol v vojni in povečuje obrambne zmogljivosti, je Anton Krkovič kot obrambni minister še posebej pravi človek na pravem mestu. Z njim na čelu obrambnega ministrstva lahko Slovenija v obrambnem pogledu zelo hitro,brez »švicanja« postane druga Švica. Zato vas gospod Marjan Šarec pozivam, da predsedniku vlade dr. Golobu sami predlagate svojega naslednika – brigadnega generala Antona Krkoviča. To bi bila tudi prava kontinuiteta z osamosvojitveno vojno in z dogodkom, ki smo ga danes slavili. Skratka, gospod Šarec, imeli ste odličen in navdihujoč govor, jaz pa vam v zahvalo zanj dajem odličen predlog.

Tone Krkovič pa je tudi poseben garant kontinuitete uporništva za slovenske meje, od generala Maistra za severno mejo, poveljnika Tigra Danila Zelena in še pred njim v Veliki vojni padlih Slovencev za zahodno mejo, brez katere naša zahodna meja po vsej verjetnosti, ne bi potekala na Soči, ampak na Savi. Leta 1991 pa smo jo na jugu, upam da dokončno, umestili na Kolpi.

Ta predlog ni hipna domislica nekoga iz rokava ampak sad pomembnega premisleka ob dogodku, ki smo mu bili priča. Mislim tudi, da bo predsednik vlade dr. Robert Golob, kot Primorec, ki mene sicer tudi osebno dobro pozna – iz časa boja proti TEŠ6, ta predlog brez obotavljanja podprl. Tudi odobravanje javnosti za tako rešitev je izven vsakega dvoma. Udeležba večih poslancev Svobode na tej spominski prireditvi pa kaže tudi na poslansko podporo temu predlogu.

Spoštovani gospodje, 28.06.2024 je bil krasen dan, naj se zaključi z mislijo – bodimo realisti, zahtevajmo nemogoče in uresničimo uresničljivo !

In še: Nemogoče je nemogoče, dokler tega ne storiš (Nelson Mandela) ! In naj se civilna družba sliši preko ideoloških in strankarskih plotov.

Lepo vas pozdravlja Vili Kovačič, državljan K.
Civilna družba – društvo Slovenski TIGR 13 maj, društvo DPSND – DavkoPlacevalciSeNeDamo in civilna iniciativa DEM – demokracija enakih možnosti !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja