Najnovejši prispevki

Ob ukinitvi muzeja slovenske osamosvojitve Odgovor malega diktatorja, ki bi rad postal velik
Delite

REPLIKA g. TONINU,
spoštovanje pravil je alfa in omega demokracije !
– tudi pri razdelitvi predsedniških fukcij v DZ.

Gospod Tonin pozdravljen ! Hvala za odziv !

Glede tega kdo naj v D Z vodi komisijo KNJF še vedno pričakujem samo to, da se natančno držite razreza, ki je predpisan s POSLOVNIKOM – brez amandmajev. Kot vidim iz podatkov pa razrez ni bil pošten in ni bilo tako. Poudarjam, da sramota ni to, da bi KNJF vodila NSi, ki se deklarira za demokratično stranko, ampak dejstvo, da tega pravila prav stranka NSi ne upošteva. To sramoto sicer zlahka odpravite tako, da amandma umaknete in se držite pravil. Nobene kompenzacije s podpredsedniki ne pridejo v poštev. Sicer pa ste s tem nedemokratičnim ravnanjem, sami sebe diskreditirali kar je jasno vidno od daleč , saj vas tudi zaradi tega zapuščajo vidni člani NSi !

Glede ustavne večine, ki je potrebna za spremembe Ustave, ki so nujne, pa močno upam, da ta večina tokrat ne bo le nujna, dvotretjinska, ampak bo vsaj tričetrtinska večina, ter boste o ustavnih spremembah, tudi z vaše strani povprašali ljudstvo, tudi državljana K. , saj ste ljudstvo ljudstvo z ustavnimi spremembam iz leta 2013 tako rekoč ukinili.

Sicer pa imam sam zelo zanimiv in pomemben predlog, ki vam ga z v zvezi s tem z veseljem obrazložim, seveda če ste se pripravljeni o tem pogovarjati in me poslušati in upoštevati, tako kot ste me poslušali julija 2012 ob poroštvu za TEŠ6.

Sicer pa je pri ustavnih spremembah nujno uresničiti zahtevo Ust. Sodišča o enakih možnostih volivcev, ne le s stališča približne enake velikosti volilnih okrajev ampak tudi glede enakih možnostih tako v referendumski kot tudi v volilni kampanji. Odločba o tem je bila na US sprejeta januarja 2018 z večino 9:0 ! Takrat je bil referendum razveljavljen in je bila predsednica US dr. Jadranka Sovdat, ki je zmogla prepričljivo uveljaviti demokratično držo.

Ampak z odločbami US DZ ravna , ne le kot svinje z biseri, ampak kakor svinja z mehom – vključno s predsednikom države, ki mu je vse to španska vas – mu po domače – »dol visi» !

Lep pozdrav ! VIli Kovačič, državljan K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja