Najnovejši prispevki

Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji PETICIJA EU Parlamentu / 15. marec 2024
Delite

Dragi Robert pozdravljen – tretje pismo predsedniku vlade !

pišem ti kot nekdanjemu soborcu na isti strani, to je iz časa prvega mojega poizkusa referenduma – proti projektu TEŠ6 leta 2012 , za katerega se je po 10 letih izkazalo kdo je imel prav in kdo je lagal in kdo goljufal. Zdaj je točno 10 let po mojem prvem poizkusu referenduma o tem. In ne morem si kaj, da te (tokrat pa že tretjič) od kar si na oblasti, pozivam, da me končno sprejemeš na pogovor, saj si še ne dolgo nazaj govoril, da je z zmago gibanja Svoboda v Sloveniji zavladalo svoboda in je oblast prevzelo ljudstvo. Mislim namreč, da sem del tega ljudstva tudi jaz in je tvoja predstava o ljudstvu na oblasti ter vladanju na nov način, nujno potrebna pogovora ter soočenja in polemike, predvsem pa poštenega odgovora in dogovora. To pismo pa ti – dragi Robert, pišem tudi tudi v luči moje zadnje še sveže pobude za referendum, proti novemu zakonu o tvoji novi vladi RS.

Verjamem, da imaš malo časa, vendar upam, da imaš toliko poguma, da se pogovoriš s predstavniki volivcev, tudi teh ki te nismo volili in člani društva davkoplačevalci se ne damo. Nikomur ne želim nič hudega, želim pa kot aktivni državljan uveljavljati svoje, po ustavi zagotovljene človekove pravice, med katerimi je nedvomno tudi politična pravica sodelovanja državljanov pri upravljanju države. (16 člen Ustave RS). Sem pa daleč od tega, da je moja referendumska pobuda nekakšno nagajanje novi vladi kot mi popolnoma neutemeljeno pripisuje vodja poslanske skupine gibanja Svoboda, novi poslanec Borut Sajovic. Po njem pa to stališče papagajsko povzemajo glavni mediji. Gre pa v resnici za obratno, vlada nagaja in draži ljudstvo in se iz njega norčuje ! Z novimi ministri pa vzbuja srd državljanov in le vprašanje časa je, kdaj bo ljudem prekipelo.

Zato te dragi Robert, pozivam, da umiriš razmere in tvoje Gibanje Svoboda podvržeš zakonom, ki veljajo za vse. Revolucionarna praksa in ideologija DIVJEGA ZAHODA, ki jo prakticirate v GIBANJU SVOBODA, ne spada v Evropo 21 stoletja. Tvoj slogan “vzvratno naprej” pa tudi ne deluje več. Vsak diktator naleti na svoje meje in tudi ti, dragi Robert, boš končal enako, čeprav misliš, da si BOG.

Prosim za čimprejšnji odgovor za sprejem in lep pozdrav.

Ljubljana 24.06.2022.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja