Najnovejši prispevki

Ob ukinitvi muzeja slovenske osamosvojitve Odgovor malega diktatorja, ki bi rad postal velik
Delite

KRŠITVE SODIŠČA, KI SO PREDMET USTAVNE PRITOŽBE in poziv za PARLAMENTARNO PREISKAVO !
(sodni spor, ki 4 leta ni dobil epiloga je prerastel v sodni škandal)

Sodba v imenu ljudstva: https://vilikovacic.si/wp-content/uploads/2022/09/Sodba-I-U-1610.2019-volitve-LJ-2018.pdf

Vsem vodjem poslanskih skupin v DZ in slovenskim EU poslancem !

Spoštovani poslanci DZ in EU poslanci !

Redni sodni postopek v volilnem sodnem sporu glede volitev v MOL in župana Jankovića se je vlekel, čakal nedopustno dolgo 4 leta, kar je celo za SLO nepredstavljivo dolgo, saj gre za urgentno volilno zadevo. Gre za volilni spor zaradi vpliva na volilni izid županskega glasila Ljubljana in 5 drugih kršitev na lokalnih volitvah 13 novembra 2018 v Ljubljani. Prvi narok je bil opravljen 26.08.2022, to je praktično tik pred novimi lokalnimi volitvami novembra 2022. Očitno zgolj zato, da se inkriminiranemu županu odpre pot za vnovično kandidaturo. »Sojenje« pa je potekalo na sledeč povsem nedopusten in protipraven način. Poglejmo podrobnosti tega sojenja v imenu ljudstva:

  1. Sodišče ni pustilo razširitve obtožnice
  2. Sodišče ni dopustilo izvajati dokazov
  3. Sodišče ni dovolilo, branja celotne obrazložitve obtožnice, saj je sodnica predsednica senata dr. Jasna Šegan, branje obrazložitve 2 x nasilno prekinila in je ni dopustila prebrati do konca z izmišljenim izgovorom, da izrečene navedbe pritožnika niso predmet postopka.
  4. Sodišče ni dopustilo govoriti nobeni priči – hotel sem predlagati pričo – svetniškega kandidata. Bil je prisoten v sodni dvorani ,
  5. Sodišče ni dovolilo predlagati pričo, lastnika dela zemljišča na katerem župan Janković nedopustno s fekalijami ogroža čisto pitno vodo v Ljubljani – gre namreč za nezakonito gradnjo kanala C0.
  6. Sodišče ni dopustilo govoriti niti so pri-tožniku v tej zadevi Jankovićevemu županskemu protikandidatu mag. Tomažu Ogrinu, kandidatu stranke Zeleni Slovenije – prav tako prisotnemu v dvorani
  7. Na naroku je smel govoriti le moj odvetnik, ki pa se je omejil – skliceval, na minorni primer v Nemčiji v Frankfurtu pred 2 leti, ko je nemško sodišče razveljavilo volitve za mnogo lažji primer kršitve enakosti kandidatov v predvolilni kampanji
  8. Šele po mojem protestu je sodišče odredilo snemanje, namesto narekovanja tipkarici. Moj govor je v prepisu magnetograma tudi napačno prepisan – namesto “županova trobila” je zapisano “županova pravila” – na 2 mestih

Skratka, sodišče je odločilo povsem arbitrarno, samovoljno in protipravno, protispisno in protiustavno, češ da so kršitve bile, vendar da niso vplivale na volilni izid. Odločilo je z zlorabo, ne z vladavino prava. Obravnava je bila sicer javna, na naroku pa smo bili, zaradi medijske blokade prisotni zgolj : 1. jaz 2. odvetnik, 3. kandidat za svetnika, 4. Priča Tomaža Štebe, ter 5. priča lastnik dela zemljišča spornega kanala C0 ter županski protikandidat Tomaž Ogrin.

Skratka zadeva je neverjetna kulminacija samovolje sodišča in popolnega neupoštevanja dejstev in si zasluži parlamentarno preiskavo tudi zaradi pristranskega senata v katerem je bil tokratni sodnik poročevalec dr. Boštjan Zalar brat nekdanjega ministra za pravosodje Aleša Zalarja pred tem »neuspešno« samo izločen. Boštjan Zalar se je namreč v tem postopku enkrat celo že hotel samo izločiti, kar pa mu ni ugodila predsednica sodišča in tokratna predsednica tokratnega senata dr. Jasna Šega, na naroku pa je nastopal kot sodnik poročevalec.

Brez uspeha sem naknadno na Sodni svet in Vrhovno sodišče ter ministrico za pravosodje poslal zahtevo za premestitev sojenja na drugo lokacijo oziroma za sojenje pred drugim senatom.

Glede na povedano, vlagam pritožbo na Ustavno sodišče RS , ki bi tokrat moralo dokončno odločiti, ne samo ugotoviti kršitve in upravičenost pritožbe – podobno kot je v svoji sodni praksi US to storilo nekoč — v zadevi ustanovitve občine Ankaran, ko ni čakalo na DZ , ki ni želel uresničiti odločbe US. Ker v tak izid dvomim, hkrati pozivam 30 poslancev DZ RS da ustanovijo PARLAMENTARNO PREISKOVALNE KOMISIJO, ki bo zaslišala vse priče, tudi tiste, ki jih je sodišče tokrat ignoriralo in onemogočilo. Sodišče pa je zadevo zaključilo s škandalozno sodbo, ki je dostopna na citirani povezavi.

Zato naprošam in pozivam poslance POZICIJE IN OPOZICIJE, da zaščitijo pravno državo in vladavino prava v SLO in ustanovijo preiskovalno komisijo D Z, da bodo lahko pričali vsi, tudi tisti, ki zdaj niso smeli-mogli pričati. Na vrhovno sodišče in Sodni svet sem sicer poslal predlog za premestitev sojenja na drugo sodišče (zunanji oddelek tega sodišča v Novi Gorici) . Kar pa ni imelo odziva.

Sodni narok je bil tokrat sicer odprt za javnost, a zanimanje medijev za zadevo je zdaj po 4 letih padlo na 0, čeprav sem medije na široko pozival. Potem sem sicer po 1 tednu imel še kratek intervju na Nova24TV. Nacionalna medija RTVSLO in STA pa sta to zadevo , kljub mnogim pozivom, popolnoma ignorirala. Varuh pravic gledalcev in poslušalcev na RTVSLO pa se ne odzove.

Zato zdaj pošiljam enak poziv tudi slovenskim poslancem v EU parlamentu, da ne le zaščitijo obstoj Nove24TV, ki je edina o tem sporu objektivno in celovito poročala, pač pa, da obvestijo o stanju sodstva v SLO organe in vodstvo EU parlamenta ter evropsko komisarko Vero Jurovo.

Prosim za odgovor vse vodje poslanskih skupin, ki jim vladavina prava ni zgolj floskula za politično nadvlado, pač pa ureditev brez katere bo slovenska družba dokončno trajno pohabljena in skorumpirana banana republika.

S spoštovanjem, Vili Kovačič državljan K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja