Najnovejši prispevki

Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji PETICIJA EU Parlamentu / 15. marec 2024
Delite

PODPORA DR. ANŽETU LOGARJU K IZVOLITVI ZA PREDSEDNIKA DRŽAVE.
Ne štejejo obljube, šteje predvsem opravljeno delo !

 1. Zunanja politika:
  Predsedniška funkcija je v veliki meri tudi zunanjepolitična funkcija, zato je dr .Anže Logar kot bivši odlični zunanji minister, daleč najbolj sposoben in verodostojen kandidat za predsednika države.
 2. Ekologija in čista pitna voda:
  V Državnem zboru je bil v letu 2019 na njegovo pobudo v D Z dosežen konsenz vseh – levih in desnih poslancev, ko je bil z 68: 0 na njegov predlog v DZ izglasovan poziv vladi Marjana Šarca za ustavitev in premestitev gradnje kanala C0. Za čisto pitno vodo v Ljubljani, sam pa je osebno v kampanji za županske volitve novembra leta 2018 Ljubljani prvič ponudil demokratično alternativo sedanji tako rekoč fevdalno avtokratski ureditvi v Ljubljani.
 3. Razumevanje javnih finac:
  Kot dipl. ekonomist in vodja preiskovane komisije za preiskavo bančne luknje ter koruptivnega posla Iran Gate, dr. Anže Logar dobro razume skrite pasti slovenske tranzicijske korupcije. S predsedniške funkcije pa bo lahko na to področje z aktivnim in delovnim predsedovanjem pošteno in učinkovito vplival.
 4. Demokracija in volilni sistem
  Kot doktor s področja volilnih sistemov ima dr. Logar temeljito strokovno podlago in je garant za demokratično javno razpravo v predsedniški palači. Razpravo z udeležbo vseh, ne samo samozvanih elit. Prepričan sem, da bo s svojim znanjem in razumevanjem demokracije močno prispeval k aktivnemu državljanstvu in poglabljanju enakih možnosti za vse, kar je pogoj za pošteno konkurenco med ljudmi, programi in idejami.

Sklep: nihče od drugih kandidatov za predsednika države ne združuje tovrstne talente in sposobnosti v tolikšni meri v eni osebi, zato obe nevladni organizaciji, ki ju zastopam – to sta društvo DavkoPlacevalciSeNeDamo ter društvo Slovenski Tigr 13 maj, skupaj s številnimi podporniki in somišljeniki, močno podpiramo dr. Logarja na poti do izvolitve na mesto predsednika države.
Vili Kovačič

Pripis:
Do sedaj sem podpiral g. Andreja Magajno, ker je imel v programu zahtevo za izenačitev spoštovanja predvolilnih pravil tudi s strani privatnih medijev, podobno kot to velja za javni servis RTVSLO in STA. Ker menim, da je poštena volilna kampanja v absolutnem javnem interesu in mora biti ta daleč nad interesom tako državnega kot privatnega kapitala, mora tudi vsak medij, ne glede na lastništvo, vkolikor se ta vključuje v predvolilno kampanjo, glede volitev spoštovati ista pravila in v enaki meri ! Nespoštovanje istih pravil pa naj se strogo sankcionira z učinkovitimi kaznimi in odvzemom licenc za medijsko dejavnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja