Najnovejši prispevki

Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji PETICIJA EU Parlamentu / 15. marec 2024
Delite

PISMO MOJEMU PRIJATELJU, bodočemu predsedniku vlade dr. Robertu GOLOBU

Dragi Robert – kralj sonca, vetra ter vseh podnebnih sil, ki jih moraš pokoriti, da bodo v službi naroda, ne zgolj vladajoče koalicije. Da bo svoboda zasijala v sijaju kakršnega si zasluži.

Ker si Primorec in ker sva proti TEŠ6 pred 10 leti zelo tesno in tvorno sodelovala, in me imaš od tedaj v zelo dobrem spominu, čeprav takrat nisva mogla preprečiti katastrofe, se danes, dragi Robert, obračam nate kot na domoljuba v mnogo lažji in hitro uresničljivi zadevi. Pri tem me zelo opogumlja dejstvo, da imaš v koaliciji prvo in zadnjo besedo in kot razumem, pri tem ni nujno, da se uskladiš z Levico in SD, z Lukom Mescem in Tanjo Fajon.

Moj predlog je izvedbeno zelo lahek, je pa miselno ogromen korak in se nanaša na državne praznike glede katerih vlada v SLO totalna zmeda. Tokrat apeliram na tvojo primorsko antifašistično zavest, ki je nedvomna in nedvoumna, manjka ji samo dejavna potrditev v praksi.

Dragi Robert, lepo te prosim, da kot nesporni vodja presekaš SLO zmedo z državnimi prazniki in v proceduro z izrecno podporo predsednika vlade v DZ kot predlog civilne družbe daš predlog, da 13 maj – spomin na TIGR, postane slovenski dan upora in to kot nov državni praznik in dela prost dan.

Skrajni čas je da prenehamo biti edina država na svetu, ki slavi kolaboracijo z nacisti kot nacionalni dan upora, resnični dogodek 13 maj pa ignoriramo in spregledujemo. Smrt fašizmu – SFSN, je bil tigrovski pozdrav in po kapitulaciji Italije septembra 1943 je ogromna večina Tigrovcev odšla v partizane.

Dragi Robert, s tem predlogom se boš trajno in izjemno pozitivno zapisal v zgodovino Slovencev in Evrope, kajti TIGR je bil prva antifašistična organizacija v Evropi. Prepričan sem, da bo ideja tudi v jedrni Evropi dobro sprejeta, posebno zdaj v kontekstu vzpona za Evropo pogubne Putinove imperialistične naci fašistične ideologije in prakse.

Dragi Robert, ko boš to uresničil boš postal nesmrten, postal boš državnik evropskega pomena in vzor kako je majhen narod sposoben velikih dejanj.

Lepo te pozdravljam in ti želim vso srečo in uspeh na težki poti v neznano na katero si stopil.

Ljubljana, 17.05.2022

Vili Kovačič,
Društvo Slovenski TIGR 13 maj

Pripis: Vsebino predloga pošiljam posebej v priponki. Bom pa vesel, če me pokličeš, da ti dam tudi ustno podporo in spodbudo pri tem velikodušnem domoljubnem in zgodovinskem dejanju.

Povezana vsebina:
SVOBODA ME NAVDIHUJE, SVOBODA NAS OSVOBAJA, SVOBODA NAM GROZI ?!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja