Najnovejši prispevki

Ob ukinitvi muzeja slovenske osamosvojitve Odgovor malega diktatorja, ki bi rad postal velik
Delite

OPOZORILO – ZGODOVINA NAS MORA IZUČITI !

Kmalu bo minilo 30 let od umora dobrotnika, dobrega človeka iz Negove Ivana Krambergerja, ki je padel pod strelom atentatorja, ki še danes ni razkrit. Bilo je na predvolilnem shodu ko je Ivan omahnil v smrt, v Jurovskem Dolu 7 junija 2022.

Velika nevarnost je, da se kaj podobnega zgodi tudi letos, kajti ozračje hujskanja in groženj proti Janezu Janši je še mnogo hujše od tistega proti Ivanu in njegovi stranki leta 1992. Podobno kot so grozili Ivanu se lahko zgodovina ponovi 30 let pozneje. Tudi takrat je manjkalo do volitev v Državni zbor le nekaj tednov. Ivan je bil takratna na čelu delavske socialne stranke in doživljal je enake grožnje kot se danes serijsko in celo z velikim pompom in celo s simpatijami do zločina ter s histeričnim odobravanjem nekaterih širijo po Sloveniji. Tudi letos bodo shodi, prvi bo danes proti agresiji na Ukrajino na katerega poziva predsednik vlade Janez Janša.

Motiv umora Ivana Krambergerja še danes ni zadovoljivo pojasnjen, kot piše v Wikipediji. Ampak še bolj od tega je grozljiv politični razplet celotne kriminalne zgodbe. Milan Kučan bi kot predsednik predsedstva po nalogu Ustavnega sodišča takrat moral prestaviti datum državno zborskih volitev, a zgodilo se ni nič Volitve niso bile prestavljene, rezultat pa je bil, da je bilo na volitvah 10 % glasovnic neveljavnih še več ljudi, ki so bili Ivanovi simpatizerji in njegovi volivci, sploh ni prišlo na volitve.

Ljudje bodimo pazljivi. Slovencem se zgodovina v slabih in nesrečnih zadevah zelo rada ponavlja. Zaradi naivnosti in brezbrižnosti se nam letos lahko zgodi isto pred našimi očmi na današnjem ali kakem drugem shodu. Morda celo danes proti Putinovi agresiji na Ukrajino. Na shodu v Sevnici je 1992 Ivan govoril: ko bo njihova oblast ogrožena vam bodo grozili in vas bodo zmerjali s FAŠISTI.

Zato je OPOZORILO na mestu, kajti iz zgodovine bi se morali učiti, da zlo preprečimo, ne pa ga samo objokujemo !

Ljubljana 2.2. 2022 ob 10 :00
Vili Kovačič, državljan K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja