Najnovejši prispevki

Ob ukinitvi muzeja slovenske osamosvojitve Odgovor malega diktatorja, ki bi rad postal velik
Delite

Odgovor malega diktatorja, ki bi rad postal velik
(Referendumska prevara kuhane žabe)

Naslovnik: Komisija za preprečevanje korupcije

Spodaj podpisani državljan Vili Kovačič vlagam prijavo proti predsedniku vlade RS dr. Robertu Golobu (P V) zaradi suma korupcije, konflikta interesov in rušenja integritete instituta Predsednika vlade RS. Razlogi za to so sledeči.

  1. Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob je generalnemu direktorju pogojeval finančno pomoč vlade Zavodu Rtvslo po glasovanju na referendumu o zakonu o RTVSLO, seveda s pogojem, da bi volivci zakon potrdili – ne pa zavrnili, sicer vlada ne bo dala finančne pomoči za poslovanje zavoda.
  2. To dokazujem s pisnim odgovorom P V dr. Goloba generalnemu direktorju RTVSL g. Andreju Grahu. Odgovor prilagam.
  3. Dejanje izsiljevanja oz. pogojevanja je P V sicer po referendumu preklical vendar ostaja dejstvo, da je s tem nedopustno vplival na referendumski izid.
  4. Predsednik vlade RS je hkrati izpričal, da ne razume pravil demokracije in pravne države glede načela delitve oblasti. Takšne arogance in pritiska v zgodovini Slovenske pravne države glede uporabe načela zavor in ravnovesij pri izvajanju delitve oblasti, nismo imeli še nikoli.
    Naslovni organ oz institucijo KPK zato pozivam, da proti P V v okviru svojih pristojnosti nemudoma ukrepa. O tem naj izda načelno mnenje in ga objavi v vseh medijih.
  5. Pogojevanje finančne pomoči vlade RS ZAVODU RTVSLO z referendumskim izidom je izsiljevanje brez primere in je nedopustno tako v odnosu do zaposlenih , kot tudi v odnosu do vodstva zavoda pa tudi v odnosu do volivcev in državljanov.
  6. Ne glede na to. da je medtem vlada vsem javnim zavodom že zagotovila finančno pomoč, pa zloraba položaja ostaja. Gre za konflikt interesov in rušenje integritete in avtoritete funkcije predsednika vlade, obenem pa za nedopusten vpliv na referendumski izid. Prav tako pa gre za nedopustno vmešavanje predsednika vlade v razmere in poslovanje avtonomnega zavoda RTVSLO.
  7. Gre za enako oziroma še hujše vmešavanje v notranja razmerja in odnose v okviru neodvisne ustanove RTVSLO, povsem podobno in še hujše od tistega ki se je zgodilo v primeru vpletanja P V v razmere v policiji.

Vili Kovačič, Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana
Društvo DavkoPlacevalciSeNeDamo

Ljubljana 29.12.2022
Priloga: Odgovor dr. Goloba na odprto pismo generalnega direktorju RTVSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja