Najnovejši prispevki

Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji PETICIJA EU Parlamentu / 15. marec 2024
Delite

Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji

Podpisani  aktivni državljani  Slovenije smo 15.03.2024 na vse EU poslance naslovili PETICIJO  »7 člen proti Sloveniji«, katere jedro je poziv za odvzem glasovalnih in finančnih pravic in  enako obravnavo vseh držav članic EU: Nemčije, Francije, Italije, Madžarske, Poljske, itd.  Prav tako zahtevamo enako obravnavo vseh državljanov EU. Peticija ni strankarski produkt katere koli politične stranke in je reakcija državljanov na kaotično stanje, ki ga je povzročilo vmešavanje komisarke in podpredsednice Evropske komisije za vrednote in transparentnost gospe Vere Jurove, ki je s svojim obiskom Ustavnega sodišča Republike Slovenije povsem spremenila status in vlogo nacionalnega medija RTVSLO. Hkrati pa je peticija pozorilo na  ignoranco EU institucij za dejanske kršitve vladavine prava, na kar pa se evropski funkcionarji ne odzivajo. Nihče od podpisanih tudi ni kandidat na EU volitvah. 

Obenem v  peticiji pozivamo EU poslance, da  na drugi instančni stopnji uzakonijo obvezni  Evropski pravosodni izpit, kajti mnogi sodniki in tožilci  v SLO nimajo  potrebnih kvalifikacij – državnega pravosodnega izpita in celo predpisane pravne izobrazbe. Imajo le potrdila iz držav bivše Jugoslavije.  Evropski pravosodni izpit predlagamo za vse primere drugostopenjskih sodnih in tožilskih obravnav. To velja tudi za povsem  neverodostojno slovensko Ustavno sodišče RS, ki je zaradi pritiska EU komisarke Vere Jurove, s preklicom  svoje predhodne odločitve o zadržanju neustavnega zakona o RTVSLO povzročila džavljanom ter poslušalcem in gledalcem RTVSLO izjemno škodo. S preklicom  zadržanja pa je omogočila slovenski vladi totalni politični in kadrovski prevzem RTVSLO. In sicer  po postopku, ki ga je pred tem  osebno trasiral in osebno diktiral sam predsednik vlade in ki  je pred tem celo sam osebno v soju žarometov  demonstativno in triumfalno vkorakal  na Ustavno sodišče.

Zelo očitno pa prihaja do skrajno nedopustnih praks tudi glede absolutne pristojnosti Slovenskih tožilstev in sodišč, kot je primer kanala C0 in Ljubljanskega župana Zorana Jankovića, človeka ki se je na javni hrvaški HTV celo sam pohvalil, da je on v »pravni« državi Sloveniji – kot glavni nasprotnik Janeza Janše, absolutno nedotakljiva oseba. Žal ta trditev ni izmišljena samohvala in je v SLO takih, vendar manj glasnih, primerov nedotakljivosti še mnogo več. Zato za zelo skrajne ekscesne primere, kot je slovenski super tandem župan Janković in premier Robert Golob,  predlagamo izredno pravno sredstvo – prenos postopka v drugo verodostojno državo članico EU – na državo z najnižjo stopnje korupcije v Evropi in najvišjo stopnjo zaupanja v pravo. Oba gospoda sta namreč za resnično vladavino prava v državi Sloveniji, ki naj bi bila sicer demokratična država, povsem nedosegljiva primera. Prisvojila sta si namreč – poleg pravosodja in javnega medija RTVSLO, tudi ključne represivne organe, policijo in tožilstva.

Slovenija je glede vladavine prava rakasti bolnik in se nahaja v zadnjem stadiju pred očitno skrbno načrtovano pravosodno in medijsko evtanazijo. Če bo EU parlament to prakso zgolj opazoval in ne bo storil nič,  bo to prvi korak k samomoru in razpadu same Evropske unije, torej tudi k ukinitvi samega EU parlamenta. Peticija je zato hkrati poziv k vladavini prava v vseh članicah E U in poziv na ukrepe za ohranitev EU. 

                                                             Prvopodpisani:    Vili Kovačič, državljan K.

Pripis: Podpisniki  pozivamo STA ter evropske in slovenske medije, da to obrazložitev  objavijo skupaj s priloženo peticijo.  PETICIJO naslavljamo na sedanji in novi EU parlament. 

Do sedaj se je z njo seznanilo 60 % od 702 članov to je 422 članov EU parlamenta. Z neposrednim obveščanjem in osveščanjem EU poslancev pa bomo nadaljevali, saj je poštena in nepristranska informiranost temelj vsakršne – tudi EU demokracije.    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja