Najnovejši prispevki

Zadnje pismo odhajajočemu ministru g. Marjanu Šarcu in prvemu ministru, predsedniku vlade dr. Robert Golobu Obrazložitev PETICIJE 7 člen proti Sloveniji
Delite

Nemčijo ne bo spravila na kolena Rusija ampak zelena ideologija ! Slovenija gre po podobni poti, saj je Golob popolni odvisnik od kvazi nevladnih organizacij – »zelene« civilne družbe. On je ujetnik, on ni voditelj !

Ali se bomo iz napak drugih kaj naučili ali jih bomo zgolj ponavljali. Robert Golob, s katerim sem še leta 2012 odlično sodeloval v boju proti TEŠ6, je danes garancija za pot v prepad. Sicer je Slovencem ideologija v zgodovini enkrat že zamazala oči in nas je leta 1945 onesposobila za pol stoletja, očitno nam po nemškem vzoru naš posnemovalec Golob ponuja pot v propad za naslednje pol stoletja. Saj nam danes ponuja velikanske gigavatne sončne elektrarne Njihovo nazivno moč pa je dejansko treba deliti s 5-7 krat. Ampak oglejmo si najprej napako Nemčije !

17. decembra 1938 sta kemika Otto Hahn in Fritz Strassmann na Inštitutu cesarja Wilhelma v Berlinu odkrila jedrsko fisijo. 16. julija 1945 so ameriški znanstveniki, ki so gradili na Hahnovih raziskavah v okviru projekta Manhattan, detonirali prvo jedrsko orožje v Jornadi del Muerto v Novi Mehiki. V manj kot desetletju je jedrska doba postala resničnost. Leta 1958 je v Shippingportu v Pensilvaniji začela delovati prva jedrska elektrarna v polnem obsegu na svetu.

Na tej točki se je zdelo, da je svet pripravljen vstopiti v novo dobo obilne energije – vse to je poganjal ta neverjeten novi vir energije. To je bil trenutek, ko se je zdelo, kot da znanost vodi pot naprej, k uspešnejši, tehnološko naprednejši prihodnosti, neomejeni s propadlimi političnimi ideologijami preteklosti. Ameriški sociolog Daniel Bell je v istoimenski knjigi, ki je izšla leta 1960, celo napovedal “konec ideologije”.

Bell in drugi se ne bi mogli bolj motiti. Nove ideologije so preprosto prevzele mesto starih. V poznih šestdesetih letih so se po vsem Zahodu pojavila nova politična gibanja, ki so jih vodili predvsem študenti. Ti so začeli dvomiti v pridobitve tehnološkega napredka, avtoriteto znanosti in človekovo težnjo po obvladovanju narave. In skoraj vedno so agresivno nasprotovali sodobnim virom proizvodnje energije, od fosilnih goriv do jedrske energije. Ta nova družbena gibanja so dosegla vrhunec z oblikovanjem evropskih zelenih strank.

Bolj kot kjerkoli drugje je zeleno gibanje resnično zaživelo v Nemčiji. Nemško zeleno gibanje, ki ga je gnala kombinacija buržoaznega dolgočasja in občutka krivde za zločine druge svetovne vojne, se je obrnilo proti sodobni tehnološki družbi. Še posebej sovražna je bila do industrijske proizvodnje energije. In čeprav bi mnogi danes to generacijo iz šestdesetih let lahko zavrnili kot zgolj hipije, jim je uspelo zadati pomemben udarec nemškemu zaupanju v industrijo in znanost.

V Nemčiji še danes delujejo tri jedrske elektrarne. Zgrajene pa so bile v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. In do konca tega leta naj bi jih postopno opustili. Medtem ko je obračanje Berlina proti jedrski energiji morda sprva spodbudila zelena ideologija, je bilo to na splošno dvostrankarsko politično prizadevanje. Vladna koalicija Zelenih in socialdemokratov je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja nasprotovala jedrski energiji, preden je kanclerka Angela Merkel leta 2011 končno napovedala, da bodo vse jedrske elektrarne zaprte do leta 2022.

Seveda, kot je navedeno zgoraj, ideološki napad v Nemčiji ni le jedrska energija. Na strelišču sta bila tudi premog in plin. Posledično se je Nemčija v zadnjih nekaj desetletjih zavezala, da bo ukinila vso domačo proizvodnjo jedrske energije in energije iz fosilnih goriv. Ker pa povpraševanje po energiji ni izginilo, se je bila Nemčija prisiljena obrniti na zunanji svet, da bi zagotovila potrebna fosilna goriva. Kot zdaj ve ves svet, se je Nemčija na koncu zanašala predvsem na Rusijo.

Velika težava te strategije je, da je bila odvisna od dobrih odnosov Berlina z Moskvo. Po ruski invaziji na Ukrajino to ne velja več. In tako, ko je Rusija zmanjšala dobavo plina Nemčiji, je nemška energetska strategija zdaj v razsulu. Vlada se zdaj sooča z resno možnostjo, da bo to zimo morala uvesti energetsko racioniranje.

Toda kljub grozeči katastrofi Berlin še vedno noče priznati te nove realnosti. Čeprav so pozivi k podaljšanju življenjske dobe zadnjih jedrskih elektrarn v Nemčiji vse glasnejši, vlada do zdaj ni spremenila smeri. Zdi se, da bi vlada raje lagala svojim ljudem, kot da bi se soočila s to katastrofalno napako.

Podkancler Zelenih Robert Habeck je na primer trdil, da bi ohranitev delovanja jedrskih elektrarn le malo pripomogla k reševanju težav, ki bi jih povzročilo morebitno pomanjkanje plina. To ni res. Nemčija trenutno uporablja več zemeljskega plina za proizvodnjo električne energije kot v prejšnjih letih, zdaj pa izkorišča rezerve, ki bodo pozimi verjetno bistvene za gospodinjstva in industrijo. Ohranjanje jedrskih elektrarn odprtih bi očitno pomagalo pokriti ta primanjkljaj.

To ni pomembno, pravijo Zeleni v nemški vladi. Trdijo, da so nemške jedrske elektrarne v slabem stanju in da nimajo dostopa do gorivnih palic, ki jih potrebujejo za nadaljnjo proizvodnjo energije. Še enkrat, nič od tega ni točno. Ameriški proizvajalec jedrskega goriva Westinghouse je dejal, da bi lahko dobavil nove palice do konca leta 2022. In eden od večjih nemških ponudnikov industrijskega testiranja in certificiranja, TUEV, pravi, da so “[jedrske] elektrarne v tehnično odličnem stanju” in bi lahko nadaljevali z delovanjem, če bi se vlada strinjala s podaljšanjem njihove življenjske dobe.

Ideološka trma nemške vlade bo imela resne posledice za nemško javnost, zlasti za najmanj premožne. Še prejšnji teden so ponudniki energije svoje odjemalce obvestili o neverjetni ceni.

Slovenski Epilog:
antifašistična ideologija fašista Roberta Goloba nas je razklala na volitvah, zelena ideologija nam v gospodarstvu Nemčije grozi že danes. Če Nemčija kihne Slovenija dobi prehlad. R. Golob je celo izjavil da se moramo , čeprav zveni absurdno, vključiti v reševanje gospodarstva in energetske krize Nemčije.
Ideološki strah Roberta Goloba pred nevladnimi organizacijami, ki jih inspirira in v resnici vodi in poganja v tek prvi ideolog v državi Milan Kučan. Temu je uspelo, da so iz nevladnih te postale nadvladne organizacije. To bo imelo izjemno hude posledice za vso slovensko javnost, zlasti pa za najmanj premožne.
Golob je nenadoma postal ujetnik, ne pa voditelj. Predvsem pa je nosilec brezglavih idej iz časa 19 stoletja, ko so teoretiki marksizma (Engels) sanjali o odmiranju privatne lastnine družine in države. Tozadevno se je Golob izkazal kot zagovornik perverznega družinskega zakonika. Danes govori o skupnostni elektriki v gigawatnih sončnih elektrarnah. Slovenci, smo podobno kot Nemci podvrženi veri v fantazijske projekte, zato se tako hvalimo s približevanjem »jedrni« Evropi, ne pa jederski evropi, ki so jo po cunamiju v Fukušimi brezglavo začeli uresničevati Nemci pod vodstvom Angele Merkel. Po nemških zgledih drvimo v novo vrsto energetskega samouničevanja. Sončni kralj Robert Golob zelo neresno jemlje vladanje, ko tako lahkotno in pogosto menja stališča in med ljudi vnaša zmedo ko izredno smelo spušča v javnost povsem kontradiktorne izjave.
Donald Trump je pred 4 leti v govoru pred skupščino OZN opozarjal na samomorilsko odvisnost Evrope od Rusije. Gari Kasparov je pred 5 leti in več napovedal ZIMA PRIHAJA, ki se bere kot bi bila napisana danes. V Sloveniji je zima že tukaj !

Pripis: Originalni tekst se nanaša na povezavi, prevod sem oskrbel Vili Kovačič.
https://www.spiked-online.com/2022/08/17/green-ideology-has-brought-germany-to-its-knees/#.YzhHegD-xEE.twitter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja